Μπορείτε να φέρετε ένα φυτό εσωτερικού χώρου στην ύπαιθρο; Θεωρήσεις και βέλτιστες πρακτικές

Μπορείτε να φέρετε ένα φυτό εσωτερικού χώρου στην ύπαιθρο;  Θεωρήσεις και βέλτιστες πρακτικές

Φέρνοντας τα φυτά εσωτερικού χώρου σας έξω

Δεν είναι μυστικό ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να φέρουν μια αίσθηση ηρεμίας και ομορφιάς σε κάθε δωμάτιο. Ξέρατε όμως ότι μπορούν να ευδοκιμήσουν και έξω; Το να φέρετε τα φυτά εσωτερικού χώρου σας έξω είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τους δώσετε μια ανάσα φρέσκου αέρα, λίγο πολύ απαραίτητο ηλιακό φως και μια ευκαιρία να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο και να δυναμώσουν.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να το κάνετε σωστά για να διασφαλίσετε ότι τα φυτά σας παραμένουν υγιή και ζωντανά. Σε αυτήν την ανάρτηση, θα σας δώσουμε όλες τις συμβουλές που πρέπει να γνωρίζετε για να μεταφέρετε με επιτυχία τα φυτά εσωτερικού χώρου σας σε εξωτερικούς χώρους.

Από την επιλογή των κατάλληλων φυτών μέχρι τον εγκλιματισμό τους στο νέο τους περιβάλλον και την επιλογή του τέλειου σημείου για να ευδοκιμήσουν, σας έχουμε καλύψει. Ετοιμαστείτε λοιπόν να φέρετε μια πινελιά φύσης στον εξωτερικό σας χώρο με τα αγαπημένα σας φυτά εσωτερικού χώρου!

1. Τα οφέλη από το να φέρνεις τα φυτά εσωτερικού χώρου σε εξωτερικούς χώρους

Το να φέρετε τα φυτά εσωτερικού χώρου σας σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη τόσο για τα φυτά όσο και για εσάς. Ενώ τα φυτά εσωτερικού χώρου ευδοκιμούν σε εσωτερικούς χώρους, μπορούν να επωφεληθούν πολύ από την αλλαγή του τοπίου και την έκθεση σε φυσικά στοιχεία. Εδώ είναι μερικά βασικά πλεονεκτήματα του να φέρετε τα φυτά εσωτερικού χώρου σας έξω:

1. Αυξημένο ηλιακό φως: Ο εσωτερικός φωτισμός δεν μπορεί ποτέ να αναπαράγει πλήρως την ένταση και το φάσμα του φυσικού ηλιακού φωτός. Τοποθετώντας τα φυτά εσωτερικού χώρου σας έξω, θα έχουν πρόσβαση σε περισσότερο άμεσο ηλιακό φως, το οποίο είναι απαραίτητο για την ανάπτυξή τους και τη γενική υγεία τους. Η έκθεση στο ηλιακό φως προάγει τη φωτοσύνθεση, οδηγώντας σε ισχυρότερα και πιο ζωντανά φυτά.

2. Κυκλοφορία φρέσκου αέρα: Ο εσωτερικός αέρας μπορεί να μείνει στάσιμος, ειδικά σε κλειστά περιβάλλοντα. Το να βγάζετε τα φυτά εσωτερικού χώρου σε εξωτερικούς χώρους τους επιτρέπει να επωφελούνται από τη φυσική ροή του αέρα, βελτιώνοντας τον αερισμό και μειώνοντας τον κίνδυνο παρασίτων και ασθενειών. Ο καθαρός αέρας μπορεί επίσης να ενισχύσει τα επίπεδα οξυγόνου γύρω από τα φυτά, δημιουργώντας ένα πιο υγιεινό περιβάλλον για να ευδοκιμήσουν.

3. Φυσική υγρασία: Πολλά φυτά εσωτερικού χώρου προέρχονται από τροπικές περιοχές όπου τα επίπεδα υγρασίας είναι υψηλά. Τοποθετώντας τα έξω, μπορούν να επωφεληθούν από τη φυσική υγρασία που υπάρχει στο εξωτερικό περιβάλλον. Αυτό μπορεί να αποτρέψει προβλήματα όπως οι ξηρές άκρες των φύλλων και να προωθήσει την πλούσια ανάπτυξη του φυλλώματος.

4. Εποχιακή διέγερση ανάπτυξης: Ακριβώς όπως τα φυτά εξωτερικού χώρου, έτσι και τα φυτά εσωτερικού χώρου ανταποκρίνονται στις εποχιακές αλλαγές. Η έκθεσή τους στο εξωτερικό περιβάλλον μπορεί να τονώσει την ανάπτυξη και την ανθοφορία, καθώς παρουσιάζουν διακυμάνσεις στη θερμοκρασία, τη διάρκεια του φωτός της ημέρας και άλλες φυσικές ενδείξεις. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πιο γερά και οπτικά ελκυστικά φυτά.

5. Διαχείριση παρασίτων: Αν και είναι απαραίτητο να προσέχετε τα παράσιτα όταν φέρνετε τα φυτά εσωτερικού χώρου σε εξωτερικούς χώρους, το φυσικό περιβάλλον μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στη διαχείριση των παρασίτων. Τα ωφέλιμα έντομα και τα πουλιά μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο των κοινών παρασίτων, μειώνοντας την ανάγκη για χημικές παρεμβάσεις.

6. Ψυχική και συναισθηματική ευεξία: Το να περνάς χρόνο με τη φύση έχει αποδειχθεί ότι έχει θετικά αποτελέσματα στην ψυχική υγεία και ευεξία. Το να φέρετε τα φυτά εσωτερικού χώρου σας έξω σας επιτρέπει να συνδεθείτε με τη φύση ενώ φροντίζετε τα φυτά σας. Παρέχει την ευκαιρία να χαλαρώσετε, να χαλαρώσετε και να απολαύσετε την ομορφιά των πράσινων συντρόφων σας σε ένα υπαίθριο περιβάλλον.

Θυμηθείτε να εγκλιματίσετε σταδιακά τα φυτά εσωτερικού χώρου σας στις εξωτερικές συνθήκες για να αποφύγετε το σοκ. Ξεκινήστε με μικρές περιόδους έκθεσης σε εξωτερικούς χώρους και αυξήστε σταδιακά τη διάρκεια με την πάροδο του χρόνου. Επιπλέον, προσέξτε τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, την υπερβολική έκθεση στο ηλιακό φως και τους πιθανούς καιρικούς κινδύνους.

Το να φέρετε τα φυτά εσωτερικού χώρου σας έξω μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη, επιτρέποντάς τους να ευδοκιμήσουν και φέρνοντας μια πινελιά φύσης στον εξωτερικό σας χώρο. Αγκαλιάστε την υπέροχη ύπαιθρο και δείτε τη θετική επίδραση που έχει στα αγαπημένα σας φυτά εσωτερικού χώρου.

2. Πώς να προετοιμάσετε τα φυτά εσωτερικού χώρου σας για την ύπαιθρο

Το να φέρετε τα φυτά εσωτερικού χώρου σας έξω μπορεί να είναι ένας υπέροχος τρόπος για να τους δώσετε μια ανάσα φρέσκου αέρα και να τους επιτρέψετε να ευδοκιμήσουν σε ένα διαφορετικό περιβάλλον. Ωστόσο, είναι σημαντικό να προετοιμάσετε σωστά τα φυτά σας για την ύπαιθρο για να εξασφαλίσετε την υγεία και την ευημερία τους.

Πρώτα και κύρια, λάβετε υπόψη τις καιρικές συνθήκες. Επιλέξτε μια μέρα με ήπιες θερμοκρασίες και ελάχιστο άνεμο για να ελαχιστοποιήσετε το άγχος στα φυτά σας. Σταδιακά εγκλιματίστε τα στις εξωτερικές συνθήκες εκθέτοντάς τους σε λίγες ώρες ηλιακού φωτός κάθε μέρα, αυξάνοντας σταδιακά τη διάρκεια κατά τη διάρκεια μιας ή δύο εβδομάδων.

Πριν μετακινήσετε τα φυτά σας έξω, επιθεωρήστε τα για τυχόν παράσιτα ή ασθένειες. Είναι σημαντικό να αντιμετωπίσετε τυχόν προβλήματα πριν τα εκθέσετε στο εξωτερικό περιβάλλον, καθώς τα παράσιτα μπορούν γρήγορα να εξαπλωθούν και να βλάψουν άλλα φυτά. Εάν παρατηρήσετε σημάδια παρασίτων ή ασθενειών, αντιμετωπίστε τα ανάλογα με ασφαλείς και αποτελεσματικές μεθόδους.

Στη συνέχεια, εξετάστε την κατάσταση της γλάστρας. Εάν τα φυτά σας βρίσκονται σε πλαστικές γλάστρες, σκεφτείτε να τα μεταφέρετε σε γλάστρες από τερακότα πριν τα μετακινήσετε σε εξωτερικούς χώρους. Οι γλάστρες από τερακότα επιτρέπουν καλύτερη αποστράγγιση και ροή αέρα, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του υπερβολικού ποτίσματος και της σήψης των ριζών. Επιπλέον, προσέξτε το μέγεθος της γλάστρας. Εάν το φυτό σας έχει δεσμευτεί με τις ρίζες, ίσως είναι καιρός να το μεταφέρετε ξανά σε ένα μεγαλύτερο δοχείο για να εξασφαλίσετε υγιή ανάπτυξη.

Το πότισμα είναι μια άλλη κρίσιμη πτυχή που πρέπει να λάβετε υπόψη. Οι εξωτερικές συνθήκες μπορεί να διαφέρουν από το ελεγχόμενο περιβάλλον στους εσωτερικούς χώρους, επομένως προσαρμόστε ανάλογα τη ρουτίνα ποτίσματος σας. Λάβετε υπόψη ότι τα φυτά μπορεί να στεγνώσουν γρηγορότερα σε εξωτερικούς χώρους λόγω της αυξημένης ηλιακής ακτινοβολίας και της έκθεσης στον αέρα. Παρακολουθήστε τα επίπεδα υγρασίας του εδάφους και ποτίστε τα φυτά σας όπως χρειάζεται, φροντίζοντας να μην τα υπερποτίζετε ή υποβρύχετε.

Τέλος, προστατέψτε τα φυτά σας από ακραίες καιρικές συνθήκες. Εάν αναμένετε έντονη βροχή ή ισχυρούς ανέμους, σκεφτείτε να μεταφέρετε τα φυτά σας σε προστατευμένη περιοχή ή να παρέχετε κάποια μορφή προστασίας, όπως φυτικό κάλυμμα ή αυτοσχέδιο φράγμα. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή ζημιών και θα διατηρήσει τη συνολική υγεία των φυτών σας.

Αφιερώνοντας χρόνο για να προετοιμάσετε σωστά τα φυτά εσωτερικού χώρου σας για την ύπαιθρο, μπορείτε να εξασφαλίσετε την επιτυχημένη μετάβασή τους και να απολαύσετε την ομορφιά της φύσης δίπλα στους αγαπημένους σας πράσινους συντρόφους. Θυμηθείτε να παρακολουθείτε την πρόοδό τους και να κάνετε προσαρμογές όπως χρειάζεται, παρέχοντάς τους τη φροντίδα και την προσοχή που χρειάζονται για να ευδοκιμήσουν στο νέο τους εξωτερικό περιβάλλον.

3. Επιλέγοντας τη σωστή τοποθεσία για τα φυτά εσωτερικού χώρου σας

Η επιλογή της σωστής τοποθεσίας για τα φυτά εσωτερικού χώρου σας είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία και τη συνολική ανάπτυξή τους. Ενώ μπορεί να χρησιμοποιούνται στις άνετες συνθήκες μέσα στο σπίτι σας, η μετάβασή τους στην ύπαιθρο απαιτεί προσεκτική εξέταση.

Πρώτα και κύρια, πρέπει να αξιολογήσετε τις απαιτήσεις του ηλιακού φωτός των φυτών σας. Σημειώστε πόσο άμεσο ηλιακό φως χρειάζονται και επιλέξτε μια τοποθεσία ανάλογα. Μερικά φυτά ευδοκιμούν στον ήλιο, ενώ άλλα προτιμούν τη μερική σκιά. Βρείτε ένα σημείο στον εξωτερικό σας χώρο που να δέχεται την κατάλληλη ποσότητα ηλιακού φωτός για κάθε φυτό.

Λάβετε υπόψη το μικροκλίμα του εξωτερικού σας χώρου επίσης. Είναι επιρρεπής σε ισχυρούς ανέμους ή ακραίες θερμοκρασίες; Ορισμένα φυτά μπορεί να μην είναι σε θέση να ανεχθούν τον υπερβολικό άνεμο, ενώ άλλα μπορεί να δυσκολεύονται σε υπερβολική ζέστη ή κρύο. Λάβετε υπόψη αυτούς τους παράγοντες και επιλέξτε μια προστατευμένη περιοχή ή παρέχετε κάποια μορφή προστασίας εάν χρειάζεται.

Επιπλέον, σκεφτείτε τις συνθήκες του εδάφους στην τοποθεσία που έχετε επιλέξει. Βεβαιωθείτε ότι το έδαφος είναι καλά στραγγιζόμενο και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Εάν το χώμα στον εξωτερικό σας χώρο δεν είναι κατάλληλο, μπορείτε να δημιουργήσετε υπερυψωμένα κρεβάτια ή να χρησιμοποιήσετε δοχεία με το κατάλληλο μείγμα εδάφους για τα φυτά σας.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι η εγγύτητα με άλλα φυτά. Μερικά φυτά μπορεί να ωφεληθούν από την ομαδοποίηση, ενώ άλλα μπορεί να χρειάζονται περισσότερο χώρο για να ευδοκιμήσουν. Λάβετε υπόψη τις ανάγκες κάθε φυτού και τακτοποιήστε τις ανάλογα για να δημιουργήσετε μια αρμονική και ευημερούσα εξωτερική οθόνη.

Τέλος, μην ξεχνάτε την προσβασιμότητα για συντήρηση και φροντίδα. Επιλέξτε μια τοποθεσία που είναι εύκολη η πρόσβαση και η φροντίδα των φυτών σας. Αυτό θα κάνει το πότισμα, το κλάδεμα και την επιθεώρηση για παράσιτα ή ασθένειες πολύ πιο βολικό.

Επιλέγοντας προσεκτικά τη σωστή τοποθεσία για τα φυτά εσωτερικού χώρου σας, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι λαμβάνουν τις βέλτιστες συνθήκες ανάπτυξης και ευδοκιμούν στο νέο τους εξωτερικό περιβάλλον.

4. Σκέψεις για φυτά που χρειάζονται περισσότερο ή λιγότερο ηλιακό φως

Όταν φέρνετε τα φυτά εσωτερικού χώρου σας έξω, είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη τις ατομικές απαιτήσεις τους στο ηλιακό φως. Μερικά φυτά ευδοκιμούν στο άμεσο ηλιακό φως, ενώ άλλα προτιμούν ένα πιο σκιερό σημείο. Η κατανόηση αυτών των αναγκών θα βοηθήσει στη διασφάλιση της υγείας και της ζωτικότητας των φυτών σας καθώς μεταβαίνουν στην υπέροχη ύπαιθρο.

Για τα φυτά που απαιτούν περισσότερο ηλιακό φως, όπως τα παχύφυτα ή οι κάκτοι, είναι σημαντικό να βρείτε ένα σημείο στον εξωτερικό σας χώρο που να δέχεται άφθονο άμεσο ηλιακό φως. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα ηλιόλουστο αίθριο, μπαλκόνι ή ακόμα και ένα σημείο στον κήπο σας που ηλιάζεται όλη την ημέρα. Αυτά τα φυτά ευδοκιμούν σε έντονο φως και θα ωφεληθούν από την αυξημένη ένταση του φυσικού ηλιακού φωτός. Απλά να είστε προσεκτικοί με τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, καθώς ορισμένα φυτά μπορεί να χρειάζονται μερική σκιά κατά τις πιο ζεστές περιόδους της ημέρας.

Από την άλλη πλευρά, εάν έχετε φυτά που προτιμούν λιγότερο ηλιακό φως, όπως φτέρες ή ορισμένα είδη τροπικών φυτών, είναι απαραίτητο να βρείτε ένα σκιερό μέρος για αυτά σε εξωτερικούς χώρους. Αυτό θα μπορούσε να είναι κάτω από τη σκιά ενός δέντρου, σε μια σκεπαστή βεράντα ή ακόμα και σε ένα μπαλκόνι με βόρειο προσανατολισμό. Αυτά τα φυτά είναι πιο ευαίσθητα στο έντονο ηλιακό φως και μπορεί να υποφέρουν από ηλιακό έγκαυμα ή ζημιά στα φύλλα εάν εκτεθούν στο άμεσο ηλιακό φως για παρατεταμένες περιόδους. Παρέχοντάς τους ένα σκιερό καταφύγιο θα βοηθήσει στη διατήρηση της υγείας τους και θα αποτρέψει οποιοδήποτε άγχος που σχετίζεται με τον ήλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένα φυτά μπορεί να απαιτούν μια σταδιακή διαδικασία εγκλιματισμού κατά τη μετάβαση από εσωτερικό σε εξωτερικό περιβάλλον. Αυτό συνεπάγεται σταδιακή αύξηση της έκθεσής τους στο ηλιακό φως για μια περίοδο ημερών ή εβδομάδων. Αυτή η σταδιακή προσαρμογή βοηθά στην αποφυγή κραδασμών και επιτρέπει στα φυτά να προσαρμοστούν στις διαφορετικές συνθήκες φωτός πιο εύκολα.

Λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις του ηλιακού φωτός των φυτών εσωτερικού χώρου σας, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι θα ευδοκιμήσουν στο νέο τους εξωτερικό περιβάλλον. Είτε χρειάζονται περισσότερο ηλιακό φως είτε προτιμούν ένα πιο σκιερό μέρος, η παροχή των κατάλληλων συνθηκών θα επιτρέψει στα φυτά σας να ανθίσουν και να απολαύσουν τα οφέλη του υπέροχου εξωτερικού χώρου.

5. Προστατεύοντας τα φυτά εσωτερικού χώρου σας από παράσιτα και ασθένειες

Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά στον κόσμο σήμερα. Έρχονται σε όλα τα σχήματα και μεγέθη, και πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν να τα έχουν στα σπίτια τους. Ωστόσο, όπως κάθε άλλο φυτό, μπορεί να είναι ευαίσθητα σε παράσιτα και ασθένειες.

Τα παράσιτα και οι ασθένειες μπορούν να προκαλέσουν μείωση της υγείας των φυτών σας και μπορεί ακόμη και να τα σκοτώσουν. Εάν έχετε ένα φυτό εσωτερικού χώρου, είναι σημαντικό να το προστατεύσετε από παράσιτα και ασθένειες. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να προστατέψετε τα φυτά εσωτερικού χώρου σας:

1. Κρατήστε τα φυτά εσωτερικού χώρου σας καθαρά. Φροντίστε να καθαρίζετε όλα τα υπολείμματα και τα φύλλα που συσσωρεύονται στα φυτά κάθε εβδομάδα. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή της επικράτησης παρασίτων και ασθενειών.

2. Χρησιμοποιήστε ένα ακαρεοκτόνο για να σκοτώσετε παράσιτα. Εάν παρατηρήσετε παράσιτα να επιτίθενται στα φυτά σας, χρησιμοποιήστε ένα ακαρεοκτόνο για να τα σκοτώσετε. Θυμηθείτε να διαβάσετε την ετικέτα πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε προϊόν και να το χρησιμοποιείτε μόνο σύμφωνα με τις οδηγίες.

3. Χρησιμοποιήστε ένα ασφαλές για φυτά εσωτερικού χώρου ζιζανιοκτόνο για να σκοτώσετε τα ζιζάνια. Εάν παρατηρήσετε ότι φυτρώνουν ζιζάνια κοντά στο φυτό εσωτερικού χώρου σας, χρησιμοποιήστε ένα ασφαλές ζιζανιοκτόνο για τα φυτά εσωτερικού χώρου για να τα σκοτώσετε.

4. Διατηρήστε τα φυτά εσωτερικού χώρου σας σε καλά φωτισμένο χώρο. Τα φυτά εσωτερικού χώρου χρειάζονται το φως του ήλιου για να αναπτυχθούν, αλλά χρειάζονται επίσης φως για να μην γίνουν παράσιτα ή ασθένειες. Εάν δεν μπορείτε να κρατήσετε τα φυτά εσωτερικού χώρου σας σε καλά φωτισμένο χώρο, προσπαθήστε να τα τοποθετήσετε σε ένα μέρος όπου μπορούν να λάβουν λίγο φως.

5. Παρέχετε σωστό πότισμα. Φροντίστε να ποτίζετε σωστά τα φυτά σας. Το πολύ νερό μπορεί να προκαλέσει τα φυτά σας να γίνουν παράσιτα ή ασθένειες και το πολύ λίγο νερό μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών.

6. Ελέγχετε τακτικά για παράσιτα και ασθένειες. Εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε παράσιτα ή ασθένειες να επιτίθενται στα φυτά σας, λάβετε μέτρα αμέσως.

7. Διατηρήστε τα φυτά εσωτερικού χώρου σε δροσερό και ξηρό μέρος. Διατηρήστε τα φυτά εσωτερικού χώρου σας σε δροσερό, ξηρό μέρος και αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως.

6. Προσαρμογή ρουτίνας ποτίσματος και λίπανσης για φυτά εξωτερικού χώρου

Ήρθε η ώρα να βγάλετε τα φυτά εσωτερικού χώρου σας έξω και να απολαύσετε την υπέροχη ύπαιθρο. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την προσαρμογή των ρουτινών ποτίσματος και λίπανσης για να διασφαλίσετε ότι θα παραμείνουν υγιείς και ευημερούν:

– Πότισμα: Λάβετε υπόψη ότι τα φυτά στην ύπαιθρο χρειάζονται περισσότερο νερό από αυτά της γλάστρας. Ένας γενικός εμπειρικός κανόνας είναι να ποτίζετε τα φυτά σας δύο φορές την εβδομάδα όταν είναι στη γλάστρα και μόνο μία φορά την εβδομάδα όταν είναι έξω στον κήπο.

– Λίπανση: Και πάλι, τα φυτά στην ύπαιθρο χρειάζονται περισσότερο λίπασμα από αυτά σε γλάστρα. Ένας γενικός εμπειρικός κανόνας είναι να δίνετε στα φυτά σας τη μισή ποσότητα λιπάσματος που θα χρησιμοποιούσατε σε μια γλάστρα. Έτσι, εάν χρησιμοποιείτε ένα γαλόνι λιπάσματος για να λιπάνετε τα φυτά σας σε μια γλάστρα, θα χρησιμοποιούσατε μισό γαλόνι λιπάσματος όταν τα λιπάνετε σε εξωτερικούς χώρους.

7. Παρακολούθηση καιρικών συνθηκών και πραγματοποίηση απαραίτητων προσαρμογών

Ο καιρός αλλάζει πάντα και το ίδιο πρέπει και τα φυτά σας. Προκειμένου να διασφαλίσετε την υγεία και την ευτυχία των φυτών σας, είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τις καιρικές συνθήκες και να κάνετε τις απαραίτητες προσαρμογές όπως απαιτείται.

Οι περισσότεροι άνθρωποι διατηρούν τα φυτά εσωτερικού χώρου τους σε ένα εσωτερικό περιβάλλον όλο το χρόνο, αλλά αυτή δεν είναι πάντα η καλύτερη ιδέα. Εάν ζείτε σε κλίμα όπου υπάρχει πολλή υγρασία, τα φυτά σας θα υποφέρουν. Εάν ζείτε σε ξηρό κλίμα, τα φυτά σας θα υποφέρουν επίσης.

Προκειμένου να λάβετε την καλύτερη απόφαση για τα φυτά σας, είναι σημαντικό να ερευνήσετε το κλίμα όπου ζείτε και να κάνετε τις απαραίτητες προσαρμογές στο εσωτερικό σας περιβάλλον.

Εάν ζείτε σε κλίμα όπου μπορείτε να φέρετε τα φυτά σας έξω, κάντε το οπωσδήποτε! Θα είναι χαρά να βλέπετε τα φυτά σας να ευδοκιμούν σε ένα νέο και συναρπαστικό περιβάλλον.

8. Συμβουλές για τη μετάβαση φυτών εσωτερικού χώρου και πάλι σε εσωτερικούς χώρους το φθινόπωρο ή το χειμώνα

Όταν ο καιρός αρχίζει να γίνεται πιο κρύος, πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού αποφασίζουν να φέρουν τα φυτά τους μέσα. Ορισμένα φυτά, όπως τα παχύφυτα, μπορούν να μεταβούν από ένα ζεστό, υγρό περιβάλλον σε ένα δροσερό, ξηρό χωρίς προβλήματα. Άλλα φυτά, όπως τα φυτά εσωτερικού χώρου, μπορεί να μην κάνουν το ίδιο καλά.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για τη μετάβαση των φυτών εσωτερικού χώρου το φθινόπωρο ή το χειμώνα:

1. Ποτίστε τα καλά πριν τα φέρετε μέσα.

2. Αφαιρέστε τυχόν φύλλα που είναι μαραμένα ή καφέ, καθώς αυτά τα φυτά δείχνουν ότι δεν παίρνουν αρκετό νερό.

3. Δώστε τους ένα ελαφρύ νέφος νερού κάθε μέρα ή μία φορά την εβδομάδα, ανάλογα με το φυτό.

4. Εάν το φυτό δεν τα πάει καλά, μετακινήστε το σε πιο δροσερό, πιο σκοτεινό μέρος μέχρι να ζεσταθεί ξανά ο καιρός.

5. Εάν το φυτό είναι παχύφυτο, φροντίστε να το αποθηκεύσετε σε δροσερό και ξηρό μέρος. Τα παχύφυτα αποθηκεύουν νερό στη σάρκα τους, οπότε αν βραχούν πολύ, μπορεί να σαπίσουν.

6. Εάν το φυτό είναι φυτό εσωτερικού χώρου, φροντίστε να το τοποθετήσετε σε σημείο που θα έχει έντονο, έμμεσο ηλιακό φως. Εάν δεν έχει αρκετό φως, μπορεί να αρχίσει να αδράνει και μπορεί να χρειαστεί να επανατοποθετηθεί.

7. Εάν το φυτό σας αρχίσει να εμφανίζει σημάδια στρες, όπως μαρασμό, κιτρίνισμα ή εύθραυστα φύλλα, ίσως χρειαστεί να αντικατασταθεί.

8. Εάν δυσκολεύεστε να διατηρήσετε τα φυτά σας ζωντανά σε εσωτερικούς χώρους, ίσως είναι καιρός να σκεφτείτε να τα μετακινήσετε σε εξωτερικούς χώρους.

9. Δημιουργικοί τρόποι για να εμφανίσετε τα φυτά εσωτερικού χώρου σας

Το να φέρετε τα φυτά εσωτερικού χώρου σας έξω είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε την κυκλοφορία τους και να πάρετε περισσότερο ηλιακό φως. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε ζαρντινιέρες, κρεμαστά καλάθια ή ακόμα και στο έδαφος στον ήλιο.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε παχύφυτα, φτέρες και βρύα στη συλλογή σας.

Εάν έχετε πράσινο αντίχειρα, μπορείτε ακόμη και να καλλιεργήσετε τα δικά σας φυτά εσωτερικού χώρου σε ένα δοχείο.

10. Απολαμβάνοντας την ομορφιά και τα οφέλη των φυτών εσωτερικού χώρου

Το να φέρετε τα φυτά εσωτερικού χώρου σας έξω μπορεί να κάνει το σπίτι σας να φαίνεται πιο φιλόξενο και να προσθέσει μια πινελιά ομορφιάς στους εξωτερικούς σας χώρους. Τα φυτά εσωτερικού χώρου όχι μόνο προσθέτουν χρώμα και ζωή σε ένα δωμάτιο, αλλά παρέχουν επίσης πολλά οφέλη.

Μερικά από τα οφέλη των φυτών εσωτερικού χώρου περιλαμβάνουν:

Βοηθούν στη μείωση των επιπέδων CO2 στον αέρα.

Βοηθούν στη μείωση της ηχορύπανσης.

Βοηθούν στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα.

Βοηθούν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.

Μπορούν να βελτιώσουν την αισθητική του σπιτιού σας.

Μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεσή σας.

Μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του στρες.

Μπορούν να βελτιώσουν τις συνήθειες ύπνου σας.

Μπορούν να βελτιώσουν την κυκλοφορία του αίματος σας.

Μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεσή σας.

Μπορούν να βελτιώσουν τη γνωστική σας λειτουργία.

Μπορούν να βελτιώσουν τα επίπεδα άγχους σας.

Μπορούν να βελτιώσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Μπορούν να βελτιώσουν την πέψη σας.

Μπορούν να βελτιώσουν την υγεία σας.

Ελπίζουμε να σας άρεσε η ανάρτηση του ιστολογίου μας σχετικά με το πώς να φέρετε τα φυτά εσωτερικού χώρου σας έξω. Το να φέρετε φυτά στην ύπαιθρο μπορεί να προσθέσει πολλή ζωή και ομορφιά στο χώρο σας.

Για να μην αναφέρουμε, μπορούν επίσης να καθαρίσουν τον αέρα και να βοηθήσουν στη μείωση του στρες. Έχουμε δώσει μερικές συμβουλές για να φέρετε τα φυτά σας έξω και ελπίζουμε ότι θα τα δοκιμάσετε αυτό το καλοκαίρι!

———————————

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *