Κοπή ορτανσιών για βάζο ή μπουκέτο: Συμβουλές για μακράς διάρκειας άνθη

Κοπή ορτανσιών για βάζο ή μπουκέτο: Συμβουλές για μακράς διάρκειας άνθη

Συμβουλές ειδικών για ορτανσίες μακράς διαρκείας σε βάζα και μπουκέτα

Οι ορτανσίες είναι γνωστές για τις υπέροχες ανθοφορίες τους και είναι μια δημοφιλής επιλογή για γάμους, εκδηλώσεις και διακόσμηση σπιτιού.

Αλλά το να διατηρείτε τις ορτανσίες φρέσκες και ζωντανές μπορεί να είναι μια μεγάλη πρόκληση, ειδικά όταν προσπαθείτε να τις χρησιμοποιήσετε σε συνθέσεις βάζων ή μπουκέτα. Μην ανησυχείτε, σας έχουμε καλύψει! Σε αυτήν την ανάρτηση, θα μοιραστούμε συμβουλές από ειδικούς για το πώς να διατηρήσετε τις ορτανσίες σας όμορφες για περισσότερο.

Από την επιλογή του σωστού βάζου και της θερμοκρασίας του νερού μέχρι το κόψιμο των μίσχων και την προσθήκη συντηρητικών, θα καλύψουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να διαρκέσουν οι ορτανσίες σας όσο το δυνατόν περισσότερο. Είτε λοιπόν είστε ανθοπώλης, είτε μέλλουσα νύφη, είτε απλώς λάτρης των λουλουδιών, διαβάστε παρακάτω και μάθετε πώς να κάνετε τις ορτανσίες σας να ανθίζουν όπως ποτέ άλλοτε!

1. Επιλέγοντας τις σωστές ορτανσίες για κομμένες ρυθμίσεις

Η επιλογή των σωστών ορτανσών για κομμένες συνθέσεις είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της μακροζωίας και της ομορφιάς των λουλουδιών σας. Με την εντυπωσιακή και ογκώδη ανθοφορία τους, οι ορτανσίες προσθέτουν μια πινελιά κομψότητας σε κάθε διάταξη μπουκέτο ή βάζο. Ωστόσο, δεν είναι όλες οι ποικιλίες ορτανσίας κατάλληλες για κομμένες ρυθμίσεις.

Όταν επιλέγετε ορτανσίες για τις λουλουδένιες δημιουργίες σας, επιλέξτε ποικιλίες που έχουν στιβαρούς μίσχους και εύρωστα άνθη. Η ορτανσία macrophylla, γνωστή και ως mophead ή δαντέλα ορτανσίες, είναι δημοφιλείς επιλογές λόγω των μεγάλων και επιδεικτικών κεφαλών λουλουδιών τους. Αυτές οι ποικιλίες έχουν συχνά ισχυρούς μίσχους που μπορούν να υποστηρίξουν το βάρος των ανθέων, καθιστώντας τις ιδανικές για κομμένες ρυθμίσεις.

Επιπλέον, εξετάστε το χρώμα των ορτανσιών. Ενώ οι περισσότερες ορτανσίες έρχονται σε αποχρώσεις του μπλε, του ροζ και του λευκού, ορισμένες ποικιλίες έχουν πιο ζωντανές ή ασυνήθιστες αποχρώσεις. Επιλέξτε ορτανσίες με χρώματα που συμπληρώνουν τη συνολική σας floral σύνθεση ή ταιριάζουν με το επιθυμητό θέμα.

Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι το στάδιο της άνθισης. Οι ορτανσίες που είναι πλήρως ανοιχτές ή στα πρώτα στάδια της ανθοφορίας τείνουν να έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής στο αγγείο. Αναζητήστε ορτανσίες με μερικώς ανοιχτές ανθοφορίες ή αυτές που μόλις αρχίζουν να δείχνουν χρώμα. Αυτά θα συνεχίσουν να ανοίγουν και να αναπτύσσονται με την πάροδο του χρόνου, επιτρέποντάς σας να απολαύσετε την ομορφιά τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τέλος, είναι απαραίτητο να προμηθευτείτε τις ορτανσίες σας από έναν αξιόπιστο προμηθευτή. Βεβαιωθείτε ότι οι ορτανσίες έχουν φροντιστεί σωστά και είναι φρέσκες όταν τις αγοράζετε. Η ποιότητα και η φρεσκάδα παίζουν σημαντικό ρόλο στη μακροζωία των κομμένων ορτανσών.

Επιλέγοντας τις σωστές ορτανσίες για τις κομμένες συνθέσεις σας, μπορείτε να δημιουργήσετε εκπληκτικές floral οθόνες που θα διαρκέσουν για μέρες, επιτρέποντάς σας να απολαύσετε την ομορφιά αυτών των αγαπημένων λουλουδιών για μεγάλο χρονικό διάστημα.

2. Προετοιμάζοντας τις ορτανσίες σας για κοπή

Όταν πρόκειται να απολαύσετε την ομορφιά των ορτανσιών σε βάζα και μπουκέτα, η σωστή προετοιμασία είναι το κλειδί. Πριν κόψετε τις ορτανσίες σας, υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να εξασφαλίσετε τη μακροζωία τους και να τις διατηρήσετε φρέσκες για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Πρώτον, είναι σημαντικό να επιλέξετε την κατάλληλη στιγμή για να κόψετε τις ορτανσίες σας. Η καλύτερη ώρα για να το κάνετε αυτό είναι το πρωί ή αργά το απόγευμα όταν οι θερμοκρασίες είναι πιο χαμηλές. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή μαρασμού και θα διασφαλίσει ότι τα άνθη θα παραμείνουν ενυδατωμένα σε όλη τη διαδικασία κοπής.

Πριν ξεκινήσετε το κόψιμο, βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα κοφτερό, καθαρό ζευγάρι ψαλίδια κηπουρικής ή κλαδευτήρια. Η χρήση θαμπών ή βρώμικων εργαλείων μπορεί να καταστρέψει τους μίσχους και να δυσκολέψει τα λουλούδια να πάρουν νερό. Είναι επίσης καλή ιδέα να έχετε έναν κουβά με νερό κοντά για να τοποθετήσετε αμέσως τα κομμένα στελέχη, αποτρέποντας τη δημιουργία φυσαλίδων αέρα στα στελέχη και εμποδίζοντας την απορρόφηση νερού.

Όταν επιλέγετε ποιες ορτανσίες θα κόψετε, ψάξτε για λουλούδια που είναι εντελώς ανοιχτά αλλά έχουν ακόμα μερικά πέταλα που είναι κλειστά ή μόλις αρχίζουν να ανοίγουν. Αυτά τα λουλούδια θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε αγγείο σε σύγκριση με εκείνα που είναι εντελώς ανοιχτά ή αρχίζουν να ξεθωριάζουν.

Αφού επιλέξετε τις ορτανσίες που θέλετε να κόψετε, αφιερώστε λίγο χρόνο για να επιθεωρήσετε τους μίσχους. Αναζητήστε τυχόν κατεστραμμένες ή αποχρωματισμένες περιοχές και κόψτε τις με μια καθαρή, γωνιακή κοπή. Το κόψιμο των μίσχων υπό γωνία θα παρέχει μεγαλύτερη επιφάνεια για την πρόσληψη νερού, επιτρέποντας στα λουλούδια να παραμείνουν ενυδατωμένα.

Μετά το κόψιμο, τοποθετήστε αμέσως τα στελέχη της ορτανσίας στον κουβά με νερό που ετοιμάσατε νωρίτερα. Αφήστε τα βυθισμένα για τουλάχιστον μερικές ώρες, ή ακόμα και όλη τη νύχτα, για να επιτρέψετε στους μίσχους να ενυδατωθούν πλήρως πριν τα τακτοποιήσετε σε ένα βάζο ή μπουκέτο.

Ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα για να προετοιμάσετε τις ορτανσίες σας για κοπή, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι όχι μόνο θα φαίνονται εντυπωσιακές αλλά και θα διαρκέσουν περισσότερο σε βάζα και μπουκέτα, φέρνοντας ομορφιά και χαρά στο χώρο σας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

3. Συγκομιδή ορτανσών την κατάλληλη στιγμή

Η συγκομιδή των ορτανσών την κατάλληλη στιγμή είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της μακροζωίας τους σε βάζα και μπουκέτα. Ο χρόνος είναι το παν όταν πρόκειται για τη διατήρηση της ομορφιάς αυτών των ευαίσθητων λουλουδιών. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές ειδικών που θα σας βοηθήσουν να κατακτήσετε την τέχνη της συγκομιδής ορτανσών:

1. Επιλέξτε τη σωστή ώρα της ημέρας: Η καλύτερη στιγμή για τη συγκομιδή ορτανσών είναι το πρωί ή αργά το απόγευμα όταν οι θερμοκρασίες είναι πιο κρύες. Αυτό βοηθά στην πρόληψη του μαρασμού και διασφαλίζει ότι τα λουλούδια είναι πιο φρέσκα.

2. Ψάξτε για ώριμες ανθίσεις: Περιμένετε έως ότου οι ανθίσεις της ορτανσίας αναπτυχθούν πλήρως και έχουν φτάσει στο μέγιστο χρώμα τους πριν τις κόψετε. Στην ιδανική περίπτωση, τα λουλούδια θα πρέπει να αισθάνονται ελαφρώς σταθερά στην αφή και να έχουν ζωηρές αποχρώσεις.

3. Ελέγξτε το πάχος του στελέχους: Βεβαιωθείτε ότι τα στελέχη είναι γερά και αρκετά παχιά για να υποστηρίξουν το βάρος των ανθισμάτων. Τα λεπτά και αδύναμα στελέχη μπορεί να μην είναι σε θέση να παρέχουν επαρκή παροχή νερού στα άνθη, οδηγώντας σε πρόωρο μαρασμό.

4. Χρησιμοποιήστε αιχμηρά, καθαρά κλαδευτήρια: Χρησιμοποιείτε πάντα αιχμηρά και καθαρά κλαδευτήρια ή ψαλίδια κηπουρικής για να κόψετε τα στελέχη της ορτανσίας. Αυτό βοηθά στην ελαχιστοποίηση της ζημιάς και εξασφαλίζει καθαρή κοπή, η οποία είναι σημαντική για την απορρόφηση του νερού.

5. Κόψτε σε γωνία 45 μοιρών: Όταν κόβετε τα στελέχη της ορτανσίας, κάντε μια καθαρή, διαγώνια τομή σε γωνία 45 μοιρών. Αυτό αυξάνει την επιφάνεια απορρόφησης νερού και επιτρέπει στους μίσχους να απορροφούν περισσότερο νερό, διατηρώντας τα άνθη ενυδατωμένα.

6. Αφαιρέστε το υπερβολικό φύλλωμα: Αφαιρέστε τυχόν φύλλα ή φύλλωμα που θα βυθιστούν στο νερό μόλις τοποθετηθούν οι ορτανσίες σε βάζο ή μπουκέτο. Αυτό εμποδίζει την ανάπτυξη βακτηρίων και διατηρεί το νερό καθαρό και φρέσκο.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές των ειδικών, μπορείτε να συλλέξετε ορτανσίες στον βέλτιστο χρόνο και να ενισχύσετε τη μακροζωία τους σε βάζα και μπουκέτα. Απολαύστε την ομορφιά αυτών των εκπληκτικών λουλουδιών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, προσθέτοντας μια πινελιά κομψότητας σε κάθε σύνθεση με λουλούδια.

4. Λάβετε σωστά τις ορτανσίες για μακροζωία

Η σωστή προετοιμασία είναι το κλειδί για τη διασφάλιση της μακροζωίας των ορτανσών σε βάζα και μπουκέτα. Οι ορτανσίες είναι ευαίσθητες ανθοφορίες που απαιτούν επιπλέον φροντίδα για να διατηρήσουν τη ζωντανή τους ομορφιά και να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής τους.

Πρώτον, όταν επιλέγετε ορτανσίες για συνθέσεις, επιλέξτε άνθη που βρίσκονται στα αρχικά στάδια ωρίμανσης. Αναζητήστε λουλούδια που μόλις άρχισαν να ανοίγουν, με σταθερά πέταλα και ζωηρά χρώματα. Αποφύγετε την επιλογή ανθοφοριών που είναι πλήρως ανοιχτές ή παρουσιάζουν σημάδια μαρασμού.

Αφού επιλέξετε τις ορτανσίες σας, είναι σημαντικό να τις προετοιμάσετε σωστά πριν τις τακτοποιήσετε σε βάζο ή μπουκέτο. Ξεκινήστε κόβοντας τα στελέχη σε γωνία 45 μοιρών με ένα κοφτερό, καθαρό μαχαίρι ή ένα ψαλίδι. Αυτή η γωνιακή κοπή αυξάνει την επιφάνεια για απορρόφηση νερού, επιτρέποντας στις ορτανσίες να πίνουν πιο αποτελεσματικά.

Στη συνέχεια, αφαιρέστε τυχόν φύλλα ή φύλλωμα που θα βυθιστούν στο νερό. Αυτό αποτρέπει την ανάπτυξη βακτηρίων και βοηθά να διατηρείται το νερό καθαρό και φρέσκο. Προσέξτε να μην αφαιρέσετε πάρα πολλά φύλλα, καθώς οι ορτανσίες χρειάζονται λίγο φύλλωμα για να συνεχίσουν τη φωτοσύνθεση και να παραμείνουν υγιείς.

Αφού κόψετε και αφαιρέσετε το φύλλωμα, ήρθε η ώρα να προετοιμάσετε ένα μαλακτικό διάλυμα για τις ορτανσίες σας. Γεμίστε ένα καθαρό βάζο με χλιαρό νερό και προσθέστε συντηρητικό λουλουδιών ή ένα σπιτικό διάλυμα από 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και μερικές σταγόνες χλωρίνη ανά λίτρο νερού. Η ζάχαρη δρα ως πηγή θρεπτικών συστατικών, ενώ η χλωρίνη εμποδίζει την ανάπτυξη βακτηρίων.

Τοποθετήστε τις κομμένες ορτανσίες στο βάζο, διασφαλίζοντας ότι κάθε στέλεχος είναι πλήρως βυθισμένο στο μαλακτικό διάλυμα. Αφήστε τα να ενυδατωθούν για τουλάχιστον δύο με τρεις ώρες ή όλη τη νύχτα για βέλτιστα αποτελέσματα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι ορτανσίες θα απορροφήσουν νερό και θρεπτικά συστατικά, επιτρέποντάς τους να ανακτήσουν τη σφριγηλότητά τους και να παραμείνουν φρέσκες για περισσότερο.

Μόλις οι ορτανσίες έχουν προετοιμαστεί σωστά, μπορείτε να τις τακτοποιήσετε στο βάζο ή το μπουκέτο που επιθυμείτε. Θυμηθείτε να χρησιμοποιείτε καθαρό νερό και να το αλλάζετε κάθε δύο έως τρεις ημέρες για να αποτρέψετε τη συσσώρευση βακτηρίων. Επιπλέον, κρατήστε τη διάταξη μακριά από το άμεσο ηλιακό φως, πηγές θερμότητας και ρεύματα για να αποφύγετε τον πρόωρο μαρασμό.

Ακολουθώντας αυτές τις κατάλληλες τεχνικές προετοιμασίας, μπορείτε να απολαύσετε την ομορφιά των ορτανσών σε βάζα και μπουκέτα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Με τα εντυπωσιακά τους χρώματα και τα πλούσια άνθη τους, αυτά τα ευαίσθητα λουλούδια θα συνεχίσουν να φέρνουν χαρά και κομψότητα στο σπίτι σας ή σε ειδικές περιστάσεις.

5. Επιλέγοντας το κατάλληλο βάζο ή δοχείο

Η επιλογή του κατάλληλου βάζου ή δοχείου είναι ζωτικής σημασίας όταν πρόκειται να διασφαλίσετε τη μακροζωία και την ομορφιά των ορτανσιών σας σε βάζα και μπουκέτα. Αν και μπορεί να φαίνεται απλό έργο, η επιλογή του σωστού σκάφους μπορεί να κάνει τη διαφορά στο πόσο καιρό τα λουλούδια σας παραμένουν φρέσκα και ζωντανά.

Πρώτα και κύρια, επιλέξτε ένα βάζο ή δοχείο που είναι καθαρό και απαλλαγμένο από υπολείμματα ή βακτήρια. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή πιθανής μόλυνσης που θα μπορούσε να μειώσει τη διάρκεια ζωής των ορτανσιών σας. Συχνά προτιμώνται τα γυάλινα βάζα καθώς παρέχουν καθαρή θέα της στάθμης του νερού και επιτρέπουν την εύκολη παρακολούθηση και συντήρηση.

Εξετάστε επίσης το μέγεθος και το σχήμα του αγγείου. Οι ορτανσίες έχουν μεγάλα, πλούσια άνθη, επομένως είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα δοχείο που μπορεί να χωρέσει το μέγεθός τους χωρίς να συνωστίζονται ή να συμπιέζονται τα λουλούδια. Αναζητήστε ένα βάζο με φαρδύ στόμιο ή άνοιγμα για να επιτρέψετε στους μίσχους να απλωθούν και να αναπνεύσουν.

Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι το βάθος του αγγείου. Οι ορτανσίες έχουν σχετικά χοντρούς μίσχους, επομένως ένα βαθύτερο βάζο θα παρέχει την απαραίτητη στήριξη και σταθερότητα για τη διάταξη. Αποφύγετε τα ρηχά δοχεία που μπορεί να κάνουν τους μίσχους να λυγίσουν ή να σπάσουν κάτω από το βάρος των ανθέων.

Επιπλέον, λάβετε υπόψη την αισθητική γοητεία του αγγείου. Επιλέξτε ένα σκάφος που συμπληρώνει το χρώμα και το στυλ των ορτανσιών σας, ενισχύοντας τη φυσική τους ομορφιά. Συχνά προτιμώνται τα καθαρά ή ημιδιαφανή βάζα, καθώς επιτρέπουν στις ζωντανές αποχρώσεις των λουλουδιών να λάμπουν.

Θυμηθείτε να γεμίσετε το επιλεγμένο βάζο με φρέσκο, καθαρό νερό και να προσθέσετε ανθοφόρα ή συντηρητικό για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των ορτανσιών σας. Κόψτε τα στελέχη υπό γωνία πριν τα τοποθετήσετε στο βάζο για να εξασφαλίσετε αποτελεσματική απορρόφηση νερού.

Επιλέγοντας προσεκτικά το κατάλληλο βάζο ή δοχείο για τις ορτανσίες σας, μπορείτε να δημιουργήσετε εκπληκτικές συνθέσεις λουλουδιών που όχι μόνο αναδεικνύουν την ομορφιά των ανθισμάτων αλλά και εξασφαλίζουν τη μακροζωία και τη φρεσκάδα τους για τις επόμενες μέρες.

6. Συμβουλές για την τακτοποίηση ορτανσιών σε βάζο

Οι ορτανσίες σε βάζο είναι μια από τις πιο δημοφιλείς συνθέσεις λουλουδιών. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα τακτοποιήσετε και ο καθένας έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Μερικές συμβουλές για την τακτοποίηση ορτανσών σε βάζο είναι οι εξής.

1. Ομαδοποιήστε τα μαζί: Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος να τα τακτοποιήσετε και είναι και ο πιο δημοφιλής. Απλώς τοποθετήστε τα το ένα δίπλα στο άλλο στο βάζο.

2. Τοποθετήστε τα σε κύκλο: Αυτή η διάταξη είναι καλή για μικρότερα βάζα. Απλώς τοποθετήστε τα σε κύκλο γύρω από το βάζο.

3. Τοποθετήστε τα σε ένα τρίγωνο: Αυτό είναι καλό για μεγαλύτερα βάζα. Απλώς τοποθετήστε τα σε ένα τρίγωνο γύρω από το βάζο.

4. Φτιάξτε ένα μπουκέτο: Αυτή είναι μια πιο περίπλοκη διάταξη, αλλά είναι όμορφη. Απλά ανακατέψτε τα και βάλτε τα σε ένα βάζο.

7. Συμπληρωματική φροντίδα για παράταση της ζωής των ορτανσών

Εάν έχετε ανθισμένες ορτανσίες ομορφιάς στον κήπο σας ή σε ένα βάζο ή μπουκέτο, ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα τις βοηθήσουν να έχουν την καλύτερη τους εμφάνιση σε βάθος χρόνου:

1. Σωστό πότισμα: Οι ορτανσίες χρειάζονται τακτικό πότισμα αλλά μην τις ποτίζετε υπερβολικά. Όταν το χώμα αισθάνεται στεγνό στην αφή, ήρθε η ώρα να ποτίσετε. Το πολύ νερό θα προκαλέσει τέντωμα των φυτών, κάτι που μπορεί να βλάψει το φυτό.

2. Λιπάνετε: Ένα υγρό λίπασμα μισής ισχύος κάθε δύο εβδομάδες θα βοηθήσει τις ορτανσίες σας να παραμείνουν υγιείς και ζωντανές.

3. Κλαδέψτε: Κλαδέψτε τυχόν νεκρά ή άρρωστα κλαδιά την άνοιξη και το φθινόπωρο. Αυτό θα βοηθήσει στην πρόληψη της εξάπλωσης της ασθένειας και θα διατηρήσει το φυτό στην καλύτερη του εμφάνιση.

4. Προστατέψτε από τον παγετό: Κρατήστε τις ορτανσίες σας μακριά από τις κρύες και παγωμένες θερμοκρασίες. Εάν η θερμοκρασία πέσει κάτω από το μηδέν, φέρτε τα μέσα.

5. Αφαιρέστε τα καφέ φύλλα: Αν παρατηρήσετε να εμφανίζονται καφέ φύλλα στις ορτανσίες σας, ήρθε η ώρα να τα κλαδέψετε πίσω στο στέλεχος. Τα καφέ φύλλα είναι σημάδι ότι το φυτό δεν παίρνει αρκετό φως.

6. Καθαρίστε: Εάν παρατηρήσετε ότι λουλούδια ή φύλλα πέφτουν από το φυτό, καθαρίστε την περιοχή γύρω από το φυτό και ποτίστε το καλά.

8. Λάθη που πρέπει να αποφεύγετε όταν εργάζεστε με ορτανσίες

Οι ορτανσίες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή λουλούδια στον κόσμο, αλλά όπως όλα τα λουλούδια, χρειάζονται ειδική φροντίδα για να αντέξουν σε βάζο ή διάταξη. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές των ειδικών για να διασφαλίσετε ότι η ανθοφορία σας θα διαρκέσει πολύ μέχρι τη νύχτα.

1. Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα. Στις ορτανσίες αρέσει το υγρό περιβάλλον αλλά μην τις μουλιάζετε. Λίγο νερό κάθε μέρα είναι μια χαρά.

2. Μην τα γονιμοποιήσετε. Η λίπανση μπορεί πραγματικά να βλάψει τα φυτά.

3. Διατηρήστε τα δροσερά. Στις ορτανσίες αρέσουν οι κρύες θερμοκρασίες, αλλά μην τις κρατάτε στο ψυγείο. Ένα δροσερό δωμάτιο με λίγο φως είναι τέλειο.

4. Αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως. Το έντονο ηλιακό φως μπορεί πραγματικά να προκαλέσει το ξεθώριασμα των λουλουδιών.

5. Μην τα κλαδεύετε. Το κλάδεμα μπορεί πραγματικά να βλάψει το στέλεχος και τα λουλούδια.

6. Χειριστείτε τα με προσοχή. Οι ορτανσίες είναι ευαίσθητα λουλούδια και πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή. Μην τα χτυπάτε με μώλωπες και μην τραβάτε τους μίσχους.

9. Δημιουργικές ιδέες για να ενσωματώσετε ορτανσίες σε μπουκέτα

Οι ορτανσίες δημιουργούν όμορφες ανθίσεις μεγάλης διάρκειας σε οποιαδήποτε διάταξη, και εδώ είναι μερικές συμβουλές από ειδικούς για να τις ενσωματώσετε σε μπουκέτα και βάζα.

Επιλέξτε ένα μπουκέτο ορτανσίας

Αν θέλετε ένα παραδοσιακό μπουκέτο με ορτανσίες, επιλέξτε μια ποικιλία χρωμάτων και μεγεθών. Επιλέξτε ένα μείγμα από κοντά και ψηλά λουλούδια και διαφοροποιήστε τα είδη των λουλουδιών. Μπορείτε να πάτε με λευκή ορτανσία, ροζ ορτανσία, βαθύ μωβ ορτανσία και άλλα χρώματα.

Δημιουργήστε ένα βάζο ορτανσίας

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια πιο μοναδική και δημιουργική διάταξη, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βάζο ορτανσίας. Αυτός ο τύπος βάζου είναι τέλειος για την εμφάνιση ενός μείγματος κοντών και ψηλότερων λουλουδιών. Επιλέξτε λουλούδια σε διάφορα χρώματα και σχήματα. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε πλαστικά λουλούδια αντί για ζωντανές ορτανσίες.

Δημιουργήστε μια γιρλάντα ορτανσίας

Εάν θέλετε να πάτε τη διάταξη της ορτανσίας στο επόμενο επίπεδο, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μια γιρλάντα ορτανσίας. Αυτός ο τύπος γιρλάντας είναι τέλειος για να προσθέσετε ένα ποπ χρώμα σε κάθε δωμάτιο. Επιλέξτε ένα συντονιστικό χρώμα και συνδυάστε ένα μείγμα από πιο κοντά και ψηλότερα λουλούδια. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε μερικές ζωντανές ορτανσίες στο μείγμα.

10. Τελικές σκέψεις και περίληψη των συμβουλών των ειδικών

Οι ορτανσίες είναι όμορφα λουλούδια που μπορείτε να τα απολαύσετε για μήνες, ακόμη και χρόνια, εάν φροντίσετε σωστά. Σε αυτό το άρθρο, παρέχουμε συμβουλές για το πώς να φροντίζετε τις ορτανσίες σε βάζα και μπουκέτα, καθώς και μερικές τελικές σκέψεις και μια περίληψη όσων διαβάσατε.

Όταν φυτεύετε ορτανσίες σε γλάστρα, βεβαιωθείτε ότι το έδαφος είναι υγρό αλλά όχι μουσκεμένο. Ποτίστε το φυτό τακτικά – τουλάχιστον μία φορά την ημέρα – και περιμένετε μέχρι να στεγνώσει το χώμα πριν το ποτίσετε ξανά. Εάν το έδαφος είναι πολύ υγρό, οι ρίζες θα σαπίσουν.

Όταν έρθει η ώρα να μετακινήσετε το φυτό, να είστε ευγενικοί. Προσπαθήστε να αποφύγετε να ξεριζώσετε ολόκληρο το φυτό. Εάν πρέπει να μετακινήσετε το φυτό, κάντε το σε τμήματα για να μην κοπούν οι ρίζες.

Όταν έρθει η ώρα να ποτίσετε τα φυτά, χρησιμοποιήστε νερό σε θερμοκρασία δωματίου αντί για κρύο νερό. Το κρύο νερό μπορεί να σοκάρει το φυτό και να σκοτώσει τα λουλούδια.

Βεβαιωθείτε ότι τα φυτά είναι καλά ποτισμένα, αλλά μην το παρακάνετε. Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να προκαλέσει συμπύκνωση του εδάφους, γεγονός που θα περιορίσει τη ροή του νερού και θα προκαλέσει υπερβολικό πότισμα του φυτού.

Κρατήστε τα φυτά μακριά από το άμεσο ηλιακό φως, που μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό των φύλλων και ξεθώριασμα των λουλουδιών.

Ελπίζουμε να σας άρεσε η ανάρτησή μας σχετικά με το πώς να διατηρήσετε τις ορτανσίες μακράς διαρκείας σε βάζα και μπουκέτα. Οι ορτανσίες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή λουλούδια, και για καλό λόγο! Είναι όμορφα και προσφέρουν πολύ χρώμα και ζωή σε βάζο ή μπουκέτο.

Ωστόσο, μπορούν να χάσουν γρήγορα τη ζωντάνια τους εάν δεν φροντιστούν σωστά. Ακολουθήστε τις συμβουλές σε αυτήν την ανάρτηση και θα είστε σε θέση να κρατήσετε τις ορτανσίες σας στην καλύτερη εμφάνιση για εβδομάδες, όχι μόνο για ώρες. Σας ευχαριστούμε που διαβάσατε και ελπίζουμε να έχετε μια υπέροχη μέρα!

———————————

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *